Linde, het merk met een persoonlijke touch.

De handgemaakte sieraden, schalen en andere producten van Linde zijn uniek. Allemaal verschillend in een scala aan kleuren en vormen. Linde werkt uitsluitend met natuurlijke materialen.

‘Een sieraad is persoonlijk. Het is the finishing touch voor een outfit, net zoals een schaal de blikvanger is in het interieur. Ik ontwerp met aandacht voor kwaliteit en oog voor detail. Met gebruik van veel verschillende soorten glas, kan er voor iedereen, voor elk interieur, voor iedere gelegenheid een keuze worden gemaakt.’

Linde gebruikt voor haar sieradenlijn veelal glas. Het glas combineert ze met metalen, zoals koper en bladgoud, maar ook met glasverf creëert ze unieke stukken. Haar sieraden werkt ze hoofdzakelijk af met 925 Sterling zilveren of goud vermeil onderdelen.

‘Het glas dat ik gebruik is erop getest dat het geschikt is om te smelten. Niet elk type glas kan worden gecombineerd. Het gebruikte glas moet eenzelfde uitzettingscoëfficiënt hebben, zodat het tijdens het smeltproces allemaal even snel uitzet en krimpt.
Tijdens het smeltproces van het glas houd ik rekening met het gewenste resultaat. De structuur en de vorm van het sieraad zijn afhankelijk van de duur van het smeltproces en de temperatuur die het glas bereikt.’

Linde gebruikt voor het smelten van haar sieraden een Hotpot, een kleine oven die in een magnetron geplaatst wordt en de straling omzet in warmte. Het glas kan in deze oven tot wel 900 graden Celcius worden verhit.

De foto hierboven laat een glazen sieraad zien tijdens het smeltproces in de Hotpot. Om te controleren of het sieraad de juiste smelttemperatuur heeft bereikt kan het deksel een klein stukje worden opgetild. De temperatuur zakt hierdoor snel. Er moet vlug gehandeld worden, glas dat te snel afkoelt kan namelijk gaan barsten.
Linde houdt de oven daarom zo veel mogelijk dicht tijdens het smeltproces en gaat liever uit van haar eerdere ervaringen. Zo is de kans dat het sieraad breekt aanzienlijk kleiner.

Ondanks de grote verscheidenheid is ieder product er onmiskenbaar één van Linde: Gemaakt met natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit, tot in detail uitgewerkt en aangenaam om naar te kijken.
Een Linde voegt iets toe, is altijd een succesvol cadeau.

En wil je toch iets anders, iets wat helemaal van jezelf is?
Linde stelt haar expertise tot je beschikking om je eigen persoonlijke touch aan het product te geven. Vertel het verhaal van jouw ideale product, zij maakt het voor je.
Onder Jouw idee vind je meer informatie.

Slider